Missa inte årets seglarfest för alla juniorer

  • 16 maj 2024

image: Missa inte årets seglarfest för alla juniorer

Vi välkomnar alla juniorseglare till ett gemensamt läger i Motala den 9-11 augusti, Jr.Camp. Vår förhoppning är att detta blir årets höjdpunkt för alla juniorseglare, med fantastiska möjligheter att utvecklas som seglare under ledning av våra bästa tränare och möjlighet att träffas över klassgränserna samt träffa nya och gamla kompisar. Lägret genomförs i samarbete med Motala Segelsällskap och 30-årsfirande Motala Seglargymnasium.

Jr.Camp planeras vara ett återkommande event de år ett samlat JSM ej anordnas och har följande mål:

  • årets händelse i Sverige för juniorerna i de berörda klasserna
  • en möjlighet för juniorer att knyta kontakter mellan klasserna
  • en möjlighet att träffa förebilder, både i den egna klassen och i grannklasser
  • en ökad kunskapsöverföring mellan både seglare och tränare 
  • en möjlighet att få veta mer om de olika juniorklasserna och nästa steg
  • en möjlighet att få en inblick i våra Seglargymnasiums verksamhet

Det kommer vara en fantastisk tränarstab på plats med både RIG-tränare och våra Juniorutvecklare tillsammans med flertalet andra rutinerade tränare. Vill du som klubbtränare få en chans att följa dina seglare och samtidigt inspireras och utbyta erfarenheter med resten av tränarstaben, kontakta Robert Strange, barn- och ungdomsansvarig på Seglarförbundet. 

Huvudfokus på lägret kommer vara träning i sin vanliga klass, men för den som kikar på nästa klass kommer det ges bra möjligheter att få veta mer och förhoppningsvis testa några av klasserna inklusive foiling. Vi kommer dessutom ha ett gediget program med aktiviteter utöver träningen på vattnet och vi hoppas på att ha några av våra nyss hemkomna OS-seglare på plats.

Vill du veta mer om våra Seglargymnasium så är året Jr.Camp ett fantastiskt tillfälle då vi kommer vara på samma anläggning som Motala Seglargymnasium använder i sin verksamhet och du får möjlighet att träffa både elever och tränare. Dessutom kommer du få information om våra övriga Seglargymnasium i Lerum och Vellinge.

Lägret är öppet för juniorer mellan 13 och 20 år och kommer innefatta klasserna: Optimist, RS Feva, Zoom8, E-jolle och ILCA. För RS Aero och 29er krockar tyvärr lägret med deras VM i Marstrand respektive Århus. Lägret kommer arrangeras som ett dagläger där man själv står för boende och transport medan det bjuds på gemensamma måltider för att skapa skönt häng på plats. 

Boka alltså redan nu in den 9-11 augusti och håll ögonen öppna för information gällande program, anmälan med mera.