Välkomna till JSM 2023 i Stenungsund!

  • 8 aug 2023

image: Välkomna till JSM 2023 i Stenungsund!

Nu är det endast några dagar kvar tills JSM 2023 i Stenungsund startar! I dagsläget är det ca 300 seglare anmälda, som ska göra upp om mästerskapsmedaljerna, umgås, lära känna nya vänner, lära sig av varandra och mästerskapscoachen Julius Hallström. Vi ser fram emot en helg med mycket segling i Hakefjorden.

JSM:s officiella kanal med information om och kring eventet ligger på SailArena. Här hittar du bland annat  ”Välkommen till JSM Segling 2023” där det finns viktig information om sjösättning av båtar, parkering, schema, kommunikation m.m.

Det kommer att vara massor av aktiviteter under hela helgen:

För Er som anländer redan på torsdagskvällen finns det möjlighet att ”Pröva på segling av M32”, om vädret tillåter, tillsammans med Johnie Berntsson, en av världens främsta matchracingseglare. Missar man denna chans så blir det ytterligare ett tillfälle på lördagseftermiddagen.

Fredag kväll samlas alla seglare, familjer och funktionärer kl. 17 vid klubben för gemensam parad till Kulturhusparken för eventets invigning. Det blir tal från klubben och Stenungsund kommun och så delas ut dagens Spikpriser ut.  Ju fler klubbflaggor i paraden desto roligare!

Lördagskvällen tillbringar vi på After Sail på Tjörnbro Arena. Det kommer att bli livemusik, aktiviteter, skönt häng och utdelning av dagens Spikpriser. Dessutom kommer Swedish Challenge, Sveriges America’s Cup-projekt att vara på plats med den foilande jollen Waszp och simulatorer.

JSM avslutas med prisutdelning vid StSS klubbhus efter seglingarna på söndagen. Nu koras de svenska juniormästarna i alla klasser och är det tack och hej för denna gång.

Förutom detta kommer det finnas en hel del annat i och runt klubbhuset.

Båths kommer att finnas på plats med försäljning av seglingsprylar. Precis bredvid välkomnar Svenska Seglarförbundet in till e-segling, samtal om hur svensk segling kan utvecklas, hållbarhetsfrågor, vilka aktiviteter Seglarförbundet planerar framöver och mycket mer.

I caféet kommer det att finnas möjlighet att träffa författarinnan Inger Hansson, som kommer att ha med sig böckerna ”Äventyret med Upphittarbyrån” samt ”Äventyret med Havssulan” till försäljning.

I caféet finns förutom dricka, lättare lunch, godis, hembakat mm även att kunna köpa många goa glassar från TG Grossisten, som har ett nära samarbete med det lokalt förankrade företaget Triumf Glass.

JB Grill & Event med Andreas Mathiasson och Jimmy Jazz bakom grillarna, kommer att finnas på plats fredag och söndag, för den som blir hungrig.

För dig som inte har möjlighet att vara med ute på banan eller inte kan vara på plats kommer Nextlive sända via Stenugnsunds Segelsällskaps YouTube-kanal:

 https://www.youtube.com/@StenungsundsSegelsallskap/live

Du kan även följa vad JSM på Facebook, där det kommer att publiceras bilder m.m. från eventet.

Ja, som du märker är Stenungsund platsen att vara på i helgen, varmt välkommen!